Hazır Pandispanyadan Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır?

Pastanelerde ve marketlerde hazır pandispanyalara denk gelmişsinizdir. Pandispanya ile yapabileceğiniz birçok yaş pasta bulunuyor. Biraz hayal gücü, biraz da yetenek ile sevdiğiniz insanlara doğum günü pastası armağan edebilirsiniz. Peki, hazır pandispanyadan doğum günü pastası nasıl yapılır? İşte pasta önerilerimiz:

Anne ve Babaya Pandispanyadan Doğum Günü Pastası

Anne ve babalar için maneviyat ifade eden her şey çok anlamlıdır. Anne ve babanızın doğum gününü kutlarken yuvarlak ya da kare şeklinde bir pandispanya kullanabilirsiniz.

İlk olarak pandispanyayı ortadan ikiye dikkatli bir şekilde ayırın. Pastayı ayırırken hata yapmaktan korkuyorsanız ip yardımı ile kolaylık elde edebilirsiniz. Pandispanyanın iç kısımlarına bir miktar süt ekleyin. Ardından pastanın iç kısmına muzları dizin. Bir miktar damla çikolata serpiştirdikten sonra, pastanın dış kısmını krem şanti ile düzgün hale getirin.

Pasta düzgün ve pürüzsüz hale gelinceye kadar düzleştirme işlemine devam edin. Son olarak pastanın üzerine çikolata sosu dökün. Süslemek için ise birkaç tane çileği yerleştirin.

Arkadaşa Pandispanyadan Doğum Günü Pastası

Arkadaşınıza doğum günü pastası hazırlarken yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra, arkadaşınızın sevdiği meyveleri ve diğer lezzetleri pastanın hem iç hem de dış kısmına serpiştirebilirsiniz.

İlk olarak tercihinize göre bir pandispanya şekli seçin. Ardından pandispanyayı arkadaşınızın baş harfi olacak şekilde dikkatlice kesin. Bu noktada bir kâğıda arkadaşınızın baş harfini yazabilir, dikkatli bir şekilde keserek pastaya şekil verebilirsiniz.

Pastaya şekil verdikten sonra arta kalan kekleri atmayın. Artan malzemelerle çikolata topları yaparak, kürdan ile sunabilirsiniz.

Pastanın iç kısmına meyve suyu dökerek, ıslanmasını sağlayın. Ardından pandispanyanın içine; muz, portakal, vişne ya da çilek gibi meyveler yerleştirin. Birkaç tane Antep fıstığını pastanın içine yerleştirin. Pandispanyanın iki tarafını birleştirin. Üst kısmı şeker hamuru ile kaplayın. Şeker hamurundan arta kalan parçaları dikkatli şekilde keserek görüntüyü düzgün hale getirin. Son olarak pastanın üzerine şeker hamurundan not yazın. İşte arkadaşlık pastanız hazır. Eğer şeker hamuru ile süslemek istemiyorsanız en üst kısmını Hindistan cevizi ile kaplayabilirsiniz.

Sevgiliye Pandispanyadan Doğum Günü Pastası

Sevgiliniz için doğum günü pastası yapacaksanız ilk olarak kalpli bir pandispanya satın almanız gerekir. Ancak, kalpli pandispanyayı bulmakta zorlanıyorsanız size iki önerimiz var: Birincisi, yuvarlak pandispanyanın iki kenarını kesin ve kalp şekline getirin. İkincisi, kâğıttan kalp kalıbı çıkartarak pastayı dikkatli şekilde kesin.

Pastaya kalp şeklini verdikten sonra iç kısmına çikolata sosu, meyveler ve kuruyemişler ekleyin. Ardından pastayı bir standın üzerine yerleştirin. Pastayı döndürerek her tarafının düzgün görünmesini sağlayın. Ardından pastanın üzerine pasta jeli sürün. Pasta jelini hazır olarak alabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Pastanın üzerini kapladıktan sonra en üst kısmına vişne ya da çilek yerleştirebilirsiniz.