Düğün Pastası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Düğün günü, her insanın hayatındaki en heyecanlı anlardan bir tanesidir. Her detayın titizlikle hazırlandığı bu özel günde, pasta seçiminde de dikkatli olmak gerekir. Genel olarak düğün pastası, denildiğinde herkesin aklına dikdörtgen şeklinde sade renkte bir pasta gelir. Ancak düğün pastasının daha özel olmasını istiyorsanız birçok kritere dikkat etmeniz gerekir. İşte düğün pastası seçerken dikkat edilmesi gerekenler:

1.Düğünü Hangi Ay Yapacaksınız?

Düğün için zaman belirlenmesi gelinlikten mekâna kadar her ayrıntı için oldukça önemlidir. Hal böyle olunca, pasta seçiminde de mevsimine göre tercih yapılmalıdır.

Genellikle salon düğünleri kış mevsiminde yapılacaksa; krema, kek ve mevsim meyvelerinin birleşiminden oluşur. Yaz düğünlerinde ise son yıllarda dondurmalı yaş pastalar sıklıkla tercih edilir. Hem gelen konuklara ferah bir lezzet ikram etmek hem de farklı olmak isteyen kişiler dondurma tercihinde bulunabilir. Özellikle havuz başında ya da deniz kenarında yapılan yaz düğünlerinde dondurmalı yaş pasta ikram etmeniz oldukça isabeti bir karar olacaktır.

2.Pasta Kaç Kişilik Olmalı?

Düğün pastaları genellikle 2 ya da 3 kattan oluşur. 2 ya da 3 katlı pastalar, 40 kişiye kadar ikram edilebilir. Gelen konuklarınızın sayısını belirleyerek pasta firması ile görüşebilirsiniz.

3.Hangi Pasta Firması?

Piyasada birçok pasta firması bulunur. Ancak bazı firmalar kalitesiz malzemelerden klasik pasta yaparak satışa sunar. Bu tarzda yapılan bir yaş pastanın her ne kadar maliyeti ve satış fiyatı düşük olsa da, gelen konukları memnun etmez. Aksine genellikle bu tarz pastalar tüketilmediği için ziyan olup gider. Bu nedenle düğün gününde kaliteli ve işini bilen bir firma ile görüşülmesi gerekir. Firmamız 1997 senesinden beri en güzel lezzetleri üretir. Kalite ve hijyeni prensip edinen firmamız sayesinde düğün gününüz için mükemmel bir pastaya sahip olabilirsiniz.

4.Fiyatı Ne Kadar?

Düğün pastaları, klasik pastalara kıyasla daha pahalıdır. Ancak pastanın büyüklüğü ve lezzeti düşünüldüğünde ücretini tamamen hak ettiği görülür. Genel olarak yaş pasta fiyatları orta bütçe segmentine hitap eder. Bu noktada pastanın özellikleri ve büyüklüğü de belirleyici unsurlar arasında yer alır. Düğün pastası siparişi verirken seçtiğiniz pastanın fiyatını öğrenmeniz gerekir. Ayrıca, diğer pastaların fiyatı ve içeriğini inceleyerek karşılaştırma yapabilirsiniz.

5.Hangi Tat?

Düğün pastaları genellikle sade ve meyvelidir. Üzerinin beyaz çikolata sosu ile kaplandığı düğün pastalarının farklı lezzetlerden oluşan çeşitleri de vardır. Bunlar; çikolatalı, fıstıklı, frambuazlı, fıstıklı çikolatalı, kestane çikolata, krokan çikolata, çilek çikolata, muz çikolata, muz fıstık, frambuaz çikolata gibi çeşitlere ayrılır. Firmamız üzerinden beğendiğiniz tada göre düğün pastası siparişi verebilirsiniz. Pastanın içine seçeceğiniz lezzet ne olursa olsun fiyatı sabittir. Fiyatlar, daha çok kişi sayısına göre değişkenlik gösterir.

Siz de seçtiğiniz tada göre sayfamız üzerinden sipariş verebilir, en mutlu gününüze bizleri de ortak edebilirsiniz.